Съдба

Генка Богданова
Генка Богданова
Автор:Генка Богданова

Неочаквана и нежелана –
така в живота съм дошла.
Спорили са, да остана,
или „по дяволите „да вървя?

Но потрепнала съм под сърцето
на майчицата си добра
и от нежността обзета,
прошепнала с любов: „Добре дошла!”

И ето ме сега стоя пред вас,
орисана  да бъда аз
на родители утеха. 
Болести две рожби им отнеха.

Две рожби - очаквани, мечтани -
днеска са сърдечни рани,
два тежки спомена горчиви,
неугасващи огньове живи!

Съдба! Дъщерята нежелана,
тя едничка им остана.
Носеща любов за трима,
на баща и  майчица любими.