Розкажи всiм, дiдусю, про те... з бiлорус

Лариса Геращенко
Ірина Косенкова
http://www.stihi.ru/2015/04/13/1257

Розкажи всім, дідусю, про те, як голосять дзвони Хатині,
як пожарища зАстили світ тих доріг, що болять і донині.

Як розносив по житніх полях вітер попіл людський, мов пісок,
про Дахау, Майданека жах,  де дитячий зникав голосок.

Як в жалобі схилялися ниць, проливаючи сльози, берізки,
як від чорних у смерті очниць, посивіли дівочі кіски.

Розкажи, як єврейський хлопчак з шестикутним знаком на спині,
утікав від катів у рівчак, де зостався навіки… Донині…

Розкажи, як матусі кричать над тілами ріднесеньких діток,
і як бомби ворожі летять, а від них нема де подітись…


Хай слова ті набатом звучать, хай згадає війну ту весь світ!
Ти – наш свідок, і ти- наш Солдат! Я вклоняюсь тобі до ніг!

Травень, 2017р.