Украине

Сыня Панчоха
І дихаю тепер я знову вільно,
Нема кайданів, що стискали крил політ.
Приїхала я знов на Україну,
Написаний де був Шевченків заповіт.

Тепер я, Боже, знову вільна!
Чи божевільна, бо втратила свій глузд.
Я чую знову мову солов'їну,
Яка бринить навколо з незнайомих вуст!

Лиш декілька годин пробуду я з тобою,
Не обійму, мене чекає інший вже літак.
Дивлюсь на тебе я крізь скло, крізь сльози болю,
І ближче бути нам, на жаль, ніяк...

Та я прийду, прилину, чуєш, мила?
Ніщо вже не зупинить, так і знай!
Бо хочу чути мову солов'їну,
І бачити квітучий твій зелений гай!

                16.07.16. Київ, аеропорт Бориспіль.