Знайди мене

Людмила Стременовская Полищук
Коли вранцi прокинусь—подумаю «Хто ти i де?»,
 Заварю собi склянку пахучої чорної кави.
За вiкном тихо дощик по вулицях мiста iде
I вмивається свiт-i будiвлi , i квiти, i трави.
 Буду думать про тебе i навстiж вiдчиню вiкно,
 До кiмнати ввiрветься озонова свiжостi хвиля,
 Ще подумаю- «Неба неначе прорвалось сукно,
 I так жалiбно, жалiбно рейки пiд потягом квилять.
 Тихий дощ за вiкном, тобi мабуть у справах iти,
 «Парасольку вiзьми»- вслiд у думцi тобi прогукаю,
 I у тому дощi, загорнувшись у плащ самоти,
 Серед тисячi тисяч ти єдину мене вiдшукаєш.