Синь

Людмила Стременовская Полищук
Синi птахи, синя воля
Синьо-срiбна далечiнь
Синi  весни, синя доля
Синє полум’я в печi.
Думи синi. Синi очi,
В синiх льолях синь гаїв,
Синi   весноньки дiвочi,
Синiй  щебет солов’їв.
Синi квiти  на хустинi,
Материнськiй розцвiли,
Синi грози, вiтер синiй,
Пестить  синi   явори.
У дворi бiля комори
Зграйка синiх горобцiв,
За рiкою синi гори,
Синя крапля на  щоцi,
Синi тiнi, липи синi,
Пахнуть синьо-голубим,
Синє слово, синє щастя
I  кохання  cинiй дим.