Край м1й Пол1сся

Борис Задорожный
Я люблю тебе край мій, Полісся.
Я кохаю тебе, коли сніг
Все вкриває, ліса і міжлісся
І бурульками висне зі стріх.

Я кохаю тебе рідний, крає,
На весні, коли пахне рілля,
Коли птах свою пісню співає
І з теплом розквітає земля.

Я кохаю тебе, коли літом
Заспіває коса по траві,
Що розквітла в лугах різним цвітом
І в покосах залишить її.

А коли ти врожай подаруєш
І заміниш на сіре блакить,
Коли пензлями ліс розмалюєш,
Як же можна тебе не любить?

Коли сонце, тебе я кохаю,
Коли зорі на небі не сплять.
Не забути тебе в чужім краю.
І не можна ні що порівнять.