мов кр зь хмари пол т з просв ту...

Игорь Степанович Шевчук
*   *   *

                Пілотові Миколі Половому присвячую

Мов крізь хмари політ —
із просвіту в просвіт!
а все меншим є світ
і все більше є неба —
і неба!

помолитися, Боже,
до Тебе
і сліпим не носити одвіт

а внизу...
на тонах золотая стіна
ген до сонця одна
аметистом тепліє
і  мліє...
Божий хрест
ніби перст
золотіє...
ним показує в небо вона —
пристаріла
на горах
церківка...

14.12.1999