Я живу на чужбине Гюля Мисриханова

Сельмина Курабекова
Мне бы камнем родиться
Для любимой страны,
Чтобы там пригодиться,
Хоть кусочком стены.

Я живу на чужбине,
Видно, землю свою,
Горы,реки,долины
Я совсем не люблю..

Не закончена повесть.
Я -лезгинка,но вот-
Улетаю,а совесть
С болью сердце грызёт. . .



Зун хадалди къван ханайт1а дидеди.
Ам ватандин чилел алай къван жедай.
Мад хъифизва зун,гадарна чил хайи.
Акъвазнайт1а, зун чил хуш инсан жедай!


Вучиз  мад  зун чил гадарна хъифизва.
Яргъа авай, къайда   ина авачни?
Квай къуватар Европада хукудиз,
Заз хайи чил , диде-Ватан амачни?

Рик1 секин туш,  т1вар ала зал лезгидин.
Зун дуьньядин кьуд пип1ени къекъвезва.
Намусди , къвез гьахьиз руьгьдин деринра.
Хурудавай зи сефил рик1 регъвезва.