Вiльха

Руслан Церковный
Сьогодні день надміру
Тихий.
Стогнала, лиш стара
Вільха.

Посеред сонячної
Втіхи
Вона скрипить, вона
Всиха.

А скільки молодавих
Літ,
Під нею прожито
Юрбою.

Кохання вічного
Політ
Й покритого, навік,
Журбою.

А скільки плакала
Зоря,
Як та пригнулася
Додолу.

Нема вільхи, одна
Зоря,
Шука її, літа
По колу.

______________________
© R. Tserkovnyy, 2017