Колискова синовi

Вера Бондаренко-Михайлова
Засинай моя дитино, сину мій,
Хай тобі насниться росами умитий
У зелен-травах – беріг рідний твій.
Де вербичка віти розпустила в став
Там ти мій синочку вже дорослим став.
Лине пісня щира: очки закривай
Зоряне дитинство в снах своїх стрічай.
Промінцем крилатим засвіти слова
Згадай матусю ,що сон твій берегла.
У руках крилатих диво рушники
З піснею квітчала барвисті рядки.
Спи моя дитино, любий сину мій,
Хай тобі насниться беріг рідний твій
Де малим до річки бігав босоніж
М’ячиком стрибав ти. Час, як гострий ніж
Відріза від мами синові скибки
Різнобарв’ям долі диво рушники.
Погойда колиску і змахне сльозу
На вузенькі зморшки проміня красу.