У Мiнiстерствi Перемог

Свирина Нинель Анатольевна
У Мiнiстерствi "Перемог"
Посiдав чужинец - "бог"!
I закони реформаторськi
Видавав вiн не людськi! -
Геноцид, Голодомори
Дарував посланець тори -
Українцям, росiянам
Бєлорусам - усим слов'янам!
... У Мiнiстерствi "Здобули".
- У вiддiлi "Здобуткiв"
Нововведення ввели:
Породiллям - "дудки"! -
До трьох рочкiв немовля
.... Хай живе як хоче!
Хай же славиться земля!
Слава й дурням, Отче?!
Смерттю хто помре своєю;
Решта ж - не народиться?!
Володiє хто ж землею?
- "Слава" їм, як водиться!
Все розпродали чужинцям!
Й Землi, якiй "слава"?!
Горе - "горе-українцям"!
Де ж вона - "держава"?!
Не шукайте тепер "винних"!-
- Самi ж винуватi!
Розпродали лiс та землю!
Не панують в своїй хатi!
.... Продалися, мов Iуди!
- Бо дурнi та й жаднi?!
"Здобули" що, "добрi" люди
 - Здобулики, безпораднi?!
Слава богу? Землi слава!
- Марно, що не наша?!
А була ж колись Держава!
Знову "винна" "Раша"?!?
Вже нема землi - де жити
Й час померти ж прийде!
А нема ж де й схоронити,
.... Вiчно жити вийде?!?
Мiнiстерство "Здобули"
- У вiддiлi "Здобуткiв"
Нововведення ввели:
Українцям  - "дудки"!
Наспiвались, наскакали,
"На халяву" пили ж їли?!
- А тепер вас обiкрали?!
Тисячiв життя лишили!
Бо брехали, що любили!
Слава роду та народу
.... От такая - "слава"?!
Семам плигали в угоду?!
Де ж тепер держава?!
Ще не вмерла Україна?
.... Живе та радiє?
Рiдного сховала сина;
Й про "свободу" мрiє?!
Ото ж мрiйники славетнi!
.... Що ж ви наробили?!
Розповзлись по Миру етнi.
Ще й там "наслiдили"?!   
*******
03.08.2017 г.

З 1 серпня допомога по догляду за дитиною до 3-х років НЕ ВИПЛАЧУЄТЬСЯ!
У Мінсоцполітики називають це «оптимізацію соціального захисту сімей з дітьми»
З 1 липня цього року виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку скасовані. Утім, у Мінсоцполітики намагається це показати як «оптимізацію соціального захисту сімей з дітьми», мовляв, цю допомогу поєднали з виплатою при народженні дитини.
Єдиним виключенням є ті родини, у яких дитина народилася до 30 червня цього року.
І лише в цьому випадку ця допомога залишиться у мінімальному розмірі — 130 грн. на місяць. В Українській Гельсінській спілці з прав людини підрахували: якщо допомога по догляду виплачувалася у мінімальному розмірі (130 грн. на місяць = 5$ - п'ять доларiв - на МiСЯЦЬ), то втрати кожної сім’ї становитимуть майже 5 тисяч гривень за три роки. А якщо мати отримувала цю допомогу у більшому розмірі (скажімо 500 грн.), то вона втратить 18 тисяч гривень.