Дъждовно е у мен

Йорданка Радева
Дъждовно е от днес у мен,
от очите ми се стичат капчици тъжовни.
От очите ми валят, валят по теб,
отприщват погребани надежди голи.

И се нищи проблемът на деня,
препуска по артерии на времето валяло.
Мъничка тъга се събуди в мен,
засенчи желания за двама в тъжно бяло.

И се скрих в самотния си свят,
от снощи живота си нарекох с друго име.
Дъждовно е у мен заради теб,
сълзите ми се стичат- бисери... Защо ли?..