Серпень-павук

Виталий Тугай
ukraine

серпень-павук
вже по-тихеньку плете собі бабине літо,
крок мій, як друк
колишніх, чорних тих машино-писаних літер.

колишніх – так!
літер, що б’ють не папір, як тоді, але душу.
чорний той знак,
римою закарбувати на серці все ж мушу.

час для подяк –
осінь дари вже духмяні нам щедро готує,
та на полях
втомлених сонцем нещадним, дощ спрагу вгамує.

м`ої плоди -
це і скорбота, і посмішка літу, що гасне…
я не один –
мрії  ведуть до нової весни мене власне.

літо піде -
осінь із сивим дощем з’їсть усю павутину,
але про те,
сам я перлиною в тій павутині застину.

спогади рук
все це без жалю зруйнують, в вітрах зачарують.
серпень-павук…
так, ці комахи і справді у світі існують.


06.08.17
последняя редакция 08.08.17