Защо я предаде, живот?

Генка Богданова
ЗАЩО Я ПРЕДАДЕ, ЖИВОТ?
В памет на сестра ми

Защо я предаде, живот?
Бе влюбена в теб до полуда.
Тя носеше тежък хомот,
но беше за нея ти чудо.

Живот, към нея коварен,
защо, за какво,  я наказа?
Лъч светлина, в свят покварен,
не познаваше тя омраза.

Защо я предаде, живот?
Защо я без вяра остави?
Защо обяви й бойкот,
защо я отхвърли, забрави?

Защо беше груб и жесток?
Защо се отказа от нея?
Дари я с най-краткия срок,
не попита какво копнее.

Защо я предаде, живот?
Защо не се вкопчи във нея?
Тя бе влюбена в теб, живот,
жадуваше  да те живее!