Родният език

Антонина Димитрова -Болгария
Понасяш вечно унижения,
потиснат, смачкан, обруган.
Съвременните поколения
от Теб навярно ги е срам.

Отрекли родната си азбука,
кълват клавиш подир клавиш:
„Ненужна софтуерна антика
и никак модно не стоиш!”

Слепят ме вред латински надписи
с надменен и ефектен шик.
Бездушни и цинично нагли са,
безродни, с раболепен лик.

А българинът на „маймуница”
общува в хаосния век.
Сгрешил си, Дарвине! Маймуна Днес
е станал бившият Човек!

Език великолепен, български –
разкош от звуци и слова!
Ти най-любим, изящен, мъдър си!
За чужд не ще те заменя!
9.08.2017г.