Някой друг ден

Йорданка Радева
Някой друг ден… Може някой друг…
Когато пътищата се събират.
Когато се намират думите сами,
а очите ни копнеят и се дирят.
И съботата ни тогава се усмихва,
отваря се небето ни до синьо.
И завръщат се мечтите в теб и мен
за вечерите ни… мастило.

Някой друг ден… когато съботата
ни докосва с устни. По червило.