Як пiдуть дощi украинское

Виталий Кирпатовский
Як підуть дощі, небо з бочиться.
Та й гулять  вночі не захочеться.
В голові ще гірш поморочиться.
Цілий збан припер – вино точиться.

Тече доленька, та не піниться,
Нема вирви там, куди дінеться
Перекрутиться, перебудеться,
З мирним дощиком перегукнеться.

А як гук піде над долинами,
Провістить луна дні перлинами,
Сонце половить жита клинами,
Запала земля журавлинами!


Луна – эхо.
Половить – красит жёлтым, ускоряет созревание.