На гостинах у серпня

Вера Бондаренко-Михайлова
На гостини серпень щиро просить
Обжинковий витвір коровай
Піднесе і лагідно попросить:
"Гарну пісню дружно заспівай!"
Ткач-павук мережива розвісить
І полин на луках загірчить.
Ластів'ята вже летіти схочуть.
І сова під вечір закричить.
Вже висить намисто на калині
В саду яблучок і грушок цілий віз.
Із городу кавуни і дині
Вечір  у візочечку привіз.
Подарунків тьма - плата за працю.
Скоро літо бабине прийде.
Не радіє йому лиш ледачий
Хто пролежав літо золоте.