17. 08. 2017! Поклон!

Мария Шандуркова
17.08.2017!
ПОКЛОН ПРЕД ЖЕРТВИТЕ НА ТЕРОРИСТИЧНИЯ АКТ В БАРЦЕЛОНА!
***
За кой ли път? За кой ли път
омразата поглъща жертви!
Змии по пътя ни пълзят
и хапят де когото срещнат!

А Дявол - в дяволски дворец!
Невинните поемат кръста!
Кой Сатана е, кой - човек?..
Светът пак сълзите преглъща...

О, Боже! Покажи ни верен път -
как обичта да ни прославя?
Защо човекът носи смърт?..
Човекът радост заслужава!

Мария Шандуркова, 17.08.2017 г. 20;00 часа