постфактум

Алена Лобанова
постфактум;

безнадійній онлайн в соц мережі,
месенджерів стікери,
тільки ти
знав усю пунктуацію,
кожен колір в моїй одежі
(цілих три),
і де межі
жартів в незручних сітуаціях,

(всі майстри,
доки мова йде не про власне життя)

добре, яка зараз мета?
що тепер? безнадійний промоушен,
акції, купони маркетів,
захотів? захотів
бейдж з власним ім’ям.
це тобі допоможе?
невже кожна людина, що зовсім не я
краща вже апріорі?
краща, ніж море,
more and the most?

це нагадує провальний ост
до фільму, на який ти купив квитки,
нероздруковані фотокартки,
безнадійний оффлайн соц мереж.
знаєш, я теж
звикла бути одна.
першою пити келих вина.

я - не вона,
безпереречна безповоротність.

але бути без тебе -
ніби торкатись дна  -
це більше,

просто більше,
ніж тільки самотність