У снi

Сергей Усынин
За вікном вже майже темно.
Наближається година сну.
Засинаючи, дивлюсь у небо.
Вже спокійний, майже сплю.

Увісні я все побачу,
Як примара полечу.
Побігу, я не ледачий,
До тих місць, які люблю.

Пролечу весь світ навколо,
Пролечу де не бував.
Кольорів додам у нього,
Вже в майбутнє завітав.

Ось до ранку не далеко,
Треба в тіло повертатись.
Лечу швидко, як лелека,
Так не хочу прокидатись!

Але збудить мене сонце
Ласкавим промінем своїм.
Зазирне в моє віконце,
А сон розсіється як дим.

Буду знов чекати ночі.
Тоді знову я засну.
Я заплющю мої очі,
Тоді знову полечу.