Е ДА

Данаил Петров Досев
12 ИЛИ 14 НЕ ПОМНЯ

годишен ме
изпраща  мама в близката библиотека
на 200 крачки от къщи в посока изток kum реката
  живееме в апартамент с наем общински

Библиотеката  се намира
в една и съща сграда с бакалия
сuграда сяka6 че немалък трафопост
потърсвам по нареждане на мама
Конрад Ностромо библиотекарката

ме гледа строго и нарежда да си взема  Чук и Гек

Когато се завръщам  с Чук и Гек
от някакъв Гайдар
не казва нищо мама
и взимам да прочитам как би могло да се
забият пирони с корав хляб

до днеска помня книгата
а пък Конрад ...