Ынжеруле бун...

Максимус Михайлов
 Ынжеруле бун,мэ адресез ла тине ку воче слабэ,
Ам обосит плынгынд,сэ рог вэиле адынчь,муте.
Сэ-шь скимбе пуртаря,сэ ажуте пе флэмынзь,терфошь.
Сэ-й ынгрижяскэ ку жингэшие,сэ-й ажуте материал.
Еле игнорязэ соареле,косеск дин оградэ флориле,ярба.
Оамений фэрэ адэпост ау дрептул ла а доуа шансэ!
Дакэ ну ной,апой чине й-а ридика ын ынсоритул дял
Сэ симтэ дулчяца вьеций,сэ се симтэ ка норий фрумошь,
Либерь,нечесарь лумий ынконжурэтоаре?Ку фалсэ
Фацэ де милэ мэ петрек,дар ын реал шь-ау бетонат
Кэиле спре еле,ла богэций май мулць пазничь шь-ау ынхэмат.
Май реле ка жерул,ка фуртуна,ка тунетул ау девенит.
Ын каса лор пе пат доарме желозия,яр еле дорм жос.
Аша персоане стрикэ фрумусеця копакулуй фрунзос.
Ажутэ лумя ку женункий ын бэлтоакэ,ажутэ пэкэтоший.
Кыт пэмынту-й виу,требуе тоць с-атингэ черул албастру-рошу!