Лумя деградязэ...

Максимус Михайлов
Ынжеруле,ку албе арипь,ку путере супранатуралэ,
Ам ла тине о сериоасэ ругэминте.
Ну те супэра де але меле речь кувинте,
Пе каре ле вой пронунца ку суфларе глачиалэ!
Ку фармече векь,штиуте доар де тине,
Скоате-мь инима отрэвитэ де-атыта недрептате.
Спалэ-мь-о ку роуэ дин кымпииле лине.
Штий,кэ пе пэмынт фрэция-й оморытэ де сингурэтате,
Де лэкомие,де мындрие,де ынтунерикул дес,
Каре мэнынкэ хапсын стелеле дин универс?
Вэлеу,кыте с-ау скимбат ла пуртаре,ла глас!
Акума те ынтылнеск ну дупэ штиинцэ,делитеце,
Дар се уйтэ ка хоцул фэрэ вое,че ай ын бузунар.
Ту кынд ултима оарэ те-ай ротит ын валс?
Аич ау уйтат де дансурь,де-а суфлетулуй фрумусеце.
Ка сэ ынэлбешть переций негри,требуе тоне де вар.
Рэспунде-мь,де че ку фиекаре зи омул се скимбэ?
Ла ынчепут тоць ынгецяу ынтр-о пештерэ,ынтр-о лимбэ
Ворбяу,акума унул сокоате кэ-й ымпэрат пе алций.
Кад ын женункь ругынду-те,коректязэ чева ку фраций.
Ын лок сэ не ридикэм ын мунць,ной деградэм радикал.
Нумай еу те деранжез ын нопць лунжь,рэтэчинд пе дял?