Прима луминэ-н друмул лунг

Максимус Михайлов
 Прима мя ынвэцэтоаре,прима луминэ-н друмул лунг,
Де тине мь-е дор,сэ спун кум,кувинте ну-мь ажунг.
А доуа мамэ мь-ай фост,м-ай ынвэцат а скрие,
Ку тине алэтурь ам ынвэцат ши прима поезие.
Ын лумя куноштинцелор поарта мь-ай дескис,
Тимпул петрекут ку тине фост-а ка ун дулче вис.
Ай ымбэтрынит,скумпо,ну те-ам вэзут демулт,
Еу те-ам юбит ши те юбеск ка пе ынжер фоарте мулт.
Ку дор скриу дин цэрь стрэине пентру мине,
Вряу сэ збор акасэ,сэ те-аскулт ярэшь пе тине.
Вряу ка тимпул сэ се-нтоаркэ-напой,сэ ынтинерешть,
Сэ зымбешть ка луна кларэ,сэ-мь спуй повешть.
Аич,е-о фрумусеце рарэ,е ка ынтр-о повесте,
Дар кум е-н локуриле натале никэерь ну есте.