Арде фокул ын собэ...

Максимус Михайлов
  Арде фокул ын собэ,мачинэ лемнеле стэруитор,
Де-атыта ворбэ ку ел ворба сэрманей с-а-нрошит.
Перна купризынд,ту пе ватра кэлдуцэ ай адормит.
Ынтинсэ ла пичоаре-ць,писика висязэ вре-ун мотан.
Ку окий холбаць,ноаптя с-а кэцэрат пе-о крянгэ де кастан,
Се роагэ-н сине сэ винэ зорий кэ-нгяцэ ка рэтэчитул нор.
Ый бине ын касэ ши-й паче,сомнул ну-л поате ыншела пе час.
Ниште умбре винете дансязэ пе перетеле нетед,алб
Ка пэрул ерний,каре вопсеште орьше грешалэ ку далб,
Ла медитат каре те пуне,дынду-ць о сумедение де фой ши крейон.
Пэмынтул апропиинду-се де вижелие-шь ынкее бумбий ла палтон...
Еа ну се грэбеште ла кулкат,се мыние кынд ауде де рэгаз.
Ту дормь ка прункул ын браце,ка бубуруза ын ярбэ...
Де че ну-с лынгэ тине,инима-мь бетягэ мэ ынтрябэ.