Затихло ще одне страждання

Борис Задорожный
                сусідці Галині, що померла від раку.

Затихло ще одне страждання.
Хвороба мучила її.
Вона так схудла на прощання
І все зникала у пітьмі.

Смертельний вирок і нічого
Уже не зробиш, тільки час.
Кому і скільки дано його?
Кому роки, а кому враз.

Їй випали роки страждання.
Пекло і так боліло їй.
Лиш до життя палке бажання
Нестримно виникало в ній.

Все сповідалась чоловіку.
Богів молила і кляла,
Та то була хвороба віку
І час минув, вона пішла.

Вона не перша, не остання,
Та хто на те їй відповість.
Чому Господь дає страждання
І рак людей навіщо їсть?