Осень ходит где-то недалёко

Ольга Немыкина
Осень проходила где-то мимо
И теряла волос золотой.
Облаком лиловым, видишь милый,
Расстелился вереск под ногой.

А деревья  в изумруд причёсок
Серебро вплели и цвет зари.
Ветер лепестки на землю бросил,
Кружатся, как бабочки, смотри!

Солнышко на ласку не скупое,
Лес пропах грибами и смолой.
Эхо убегает озорное,
Манит следом в осень за собой.

На границе осени и лета
Не гони, любимый, этот сон.
Красоту хочу запомнить эту:
Верески… опушку… небосклон…


Восень ходзіць недзе недалёка,
Срэбныя губляе валасы.
Любы, паглядзі: ліловым воблакам
Сцеляцца под ногі верасы.
Дрэвы ў зялёныя прычоскі
Золата і барву уплялі.
Дзьмухне вецер – і ляцяць пялёсткі,
Кружацца, нібыта матылі.
Сонейка шчэ добра прыгравае,
Лес прапах грыбамі і смалой.
Рэха з намі ў хованкі гуляе,
З лета ў восень кліча за сабой.
На мяжы між восенню і летам
Не спяшайся, любы, пачакай.
Прыгажосць хачу запомніць гэту:
Верасы…узлесак…небакрай…

Галина Гузенкова, Гомель