Мати

Руслан Церковный
Очі ті, що ховають весь світ…
Їхні сльози для серця – справжня війна.
Там струїться любов на мільйони літ.
Ти єдина в душі, ти така одна.

Мати… Ніжність, необмежена в часі.
Вона має усі від страждання ключі.
Безупинно клопоче, подібна тій птасі,
Що тримає турботу  вдень і вночі.

Я щасливий з тобою, я твоя дитина.
І ніщо не замінить мені тих часів,
Як співала пісні. Була пізня година.
Такий рідний і мій, серед всіх голосів.

Що ті розкоші в світі? Вони швидкоплинні.
І не варті й хвилини твого почуття.
Ти – єдина людина, котрій я повинен,
Мій  прекрасний початок тяжкого життя.

Я тебе обійму. І навіки, на згадку
У собі збережу не примхливе тепло.
Хай би що, я приїду, зацілую спочатку
І покірно схилю своє грішне чоло.

Я для тебе опора, твій одвічний храм,
Як була ти для мене іще з ранніх літ.
Перша літера, книга, своїм дітлахам…
Твої ж очі, старанно приховують світ!

_____________________
© R. Tserkovnyy, 2017