Ой, поiхав козак десь далеко

Людмила Снитко
ОЙ, ПОЇХАВ КОЗАК ДЕСЬ ДАЛЕКО

Ой, поїхав козак десь далеко.
Та і звістки від нього нема.
Ти лети, білогрудий лелека,
розшукай! Бо вже ж скоро зима.

Нагадай  про  зелену діброву,
де на килимі росяних трав         
він дівчину свою чорноброву
ніжно так цілував,  обнімав.       

Нагадай йому тихо про зорі,   
про гірські розкажи ручаї,
про холодні і чисті, й прозорі
їхні води, що б`ють із землі;      
      
про ставки, де на березі м’ята, 
очерет і качині сліди;
і про степ, там де квітка зім’ята   
під копитами коней гнідих.

Ой козаче, навіщо покинув
чорноброву козачку свою?
Не знайти тобі іншу Украйну   
ні під небом,  ані у раю.

03.2017