Палавница - Шалунья

Мария Шандуркова
ПАЛАВНИЦА

Палавница бях
разпилявах по земята
моите коси от злато
да поникнат класове
и ръцете си заплитах
в белите лози край пътя
гроздове да пият
сок от моите ръце...
И не се страхувах,
че ще има жътва,
че ще се излее в вино
гроздовият сок -
любовта замесих
в хляба от пшеница,
силата си дадох
в вино да кипи
и сега закърмям
със любов и сила
мойте синове
и дъщери!

Мария Шандуркова
Художник: Владимир Димитров - Майстора, България