В родные места

Владимир Нехаев
***
Мноства розных мясцiн
Ў  Беларусi,
Дзе хацелася б мне пабываць,
Але сэрцам заўседы iмкнуся
Ў  родны горад,
Дзе ўгору глядзяць
Па-над Вiлiяй  велiчна сосны,
Дзе  дзяцiнства прайшло без турбот,
Дзе юнацкiя  першыя весны,
Дзе жыцця распачаўся палет…

Колькi  розных шляхоў  мне наперадзе,
Перамог ды турбот – перашкод,-
Ўсе адолею ,- ў гэта мне верыцца,-
I да сосен  знаемых на беразе,
Ў  родны горад зраблю паварот.

...Там  матуля ды бацька на могiлках...
Там  успамiнаў  маiх  карагод…

2003-2017

на фото , взятом из интернета,-
Вилейское водохранилище, к созданию которого приложил свои силы и мой отец, заслуженный строитель Беларуси Нехаев Виктор Михайлович (1928-2016),
Мама Нехаева(Прибыткова) Александра Максимовна(1930-2000)была учителем русского языка СШ1.
а на горизонте - панорама города Вилейка, райцентра в Минской области.
Теперь в Вилейке ещё и брата меньшего могила... Нехаев Максим Викторович(1960-2022)-талантливый инженер-строитель, отец, муж, музыкант и брат.