В льхи

Игорь Степанович Шевчук
         Вільхи



О, за лісом темним…
           Віхи, віхи! –

То стоять червоні в тілі
вільхи
Їхні ноги у воді
                немов для втіхи, –
І стоять у небі.


Дім Цариці у моє дитинство
                невми;сне…
Де я більш рукастий, сильний
                і чистий
Де Твій запах чистоти
           в чашоли;стках
Стоїть в небі…


Де я є
в душі променистий

9.10.2006