Спогади вiйни

Владимир Солошенко
Я народивсь в солов'їнім гаю,
Вік мій зозуля не даром віщує.
Одуда, Іволгу я пізнаю,
Поле із гаєм здоров'я дарує.

Жаль, що війна ті забрала літа...
Фронтом стає вся велика країна.
Зла у агресора, здавна мета,
Щоб нам залишити смерть і руїни.

Втрати. Чотири роки війни...
Дружба народів Союзу-це сила.
Бачив вже Гітлер парадними сни,
Не переміг кат-в канаві могила.