Лета шапнуло - Прабач...

Павел Крюков
За акном ідзе дождж,
Так на тое ён і дождж, каб ісьці.
Запунсавеў рабіны гронка,
Вось і лета сышло. "Прасцi", -

 Кажа яно ў далеч сыходзячы, -
 "Прабач, што так хутка прайшло",
 І развітваецца шумам дажджу,
Пастукаліся ціхенька ў шкло.

За акном дожджоу плач,
 Ня вясновых - холад у іх.
Чуеш ... Лета шапнуў: "Прабач ..."
І сышло. З ім і дождж сціх.