И звони песма. Генка Богданова

Веселинка Стойкович
И звони песма

Аутор: Генка Богданова
Препев са бугарског језика: Веселинка Стојковић

Kao звук гитаре,
као капљица кише,
као бајка нежна,
као мисао грешна,
као муња златна,
као зрачак у магли,
и роса благодатна,
трава посребрена,
као дах пахуље,
као титрај светлосни,
као смех девојке,
као немири пролећни,
као музика ноћна
у крилу месеца сјајна
у срцу ми звони
једна песма омајна!


И звънва песен
Генка Богданова
http://www.stihi.ru/2017/09/09/10397

Като звън на китара,
като капка дъждовна,
като приказка стара,
като мисъл греховна,
като мълния златна,
като лъч сред мъглата
и роса благодатна,
посребрила тревата,
като дъх на кокиче,
като ласка ефирна,
като смях на момиче,
като пролет немирна,
като нощна соната
под луната сияйна
във сърцето ми звънна
една песен омайна!


Фотографија: Веселинка Стојковић