Перехiд на осiнь.. на украiнському

Виталий Кирпатовский
До слушної нагоди спить вітрило.
Ще чинний час ранковий не настав.
Із рідких хмарок ще не ллє барило.
Але вже шарпає за ковдру зір мана заграв.

І ось щербатая зоря, удавано серпанком,
За бляклим обрієм де інде визира.
А тут ще літо, наче схибленним підранком,
Тіка від Сонця в ліс під явора.

А де ж Світило!? – ледь жевріє цятка,
І збігла не дістала піддавання сили.
На вітах миттю листя стали жовті  зоренятка
І в осінь ревно полетіли, та журбу зашурхотіли.

Барило - Бочка
Мана - Наваждение,призрак,обман
Збігла - беглянка
ревно - истово, усердно.