Фортепiано

Олись Лапковский
Фортепіано
скільки років ти заслуговуєш на наймення максимум піаніно?
Скільки років ніхто не відкривав кришку твого пюпітра
навіть щоб стерти пилюку?
Глухувате від народження ти глохнеш усе більше,
адже нічиї пальці до тебе не промовляють.
Звикло бути елементом інтер’єру. Поличкою для фото, столиком для речей, які чекають, коли  їх покладуть на місце.
Ти завжди на підхваті.
Мовчазне. Услужливе.
Ти забуло про своє призначення, так само як і твоя хазяйка, якщо ви взагалі про таке чули.
Затишно і тепло у квартирі, гомін у сусідніх кімнатах,
просто дрімати, змиритися зі своєю посередністю,
це взагалі ще повезло, якщо врахувати глухуватість.