На прыгожым зялёным лузе

Юры Шышко
На красивом зелёном лугу
Натали Ру-Биссо
( раздел - шуточные )

(Белорусский язык с элементами "трасянки")


На прыгожым зялёным лузе пасся бык!
Але думкі пра ежу, вядома,
Галаву да дурніцы штурхаюць,
а жонка увесь час не побач, да спаткання рыхтуецца дома,

Што рабіць! ?
Выглядаў прыгажунь брадзячых,
вунь іх колькі, дух весялясчых,
О любові ему мычащих,..
  - Ну які-ж ты бычок - дурніца,
    столькі баб на траве настаясчых.

Не прошло дзесяці хвілінаў,
 у бычка  адбылося нешта -
 што каровы пералякалісь!
Клубом пылу свет белы  затміўся -
разбягаліся цёлкі у жаху, 
і болей, ужо, не смеялісь.