Читай мене Я вся - як на долонi

Елена Эшвович
Читай  мене...  Я  вся  -  як  на  долоні...
Напевне,  був  би мертвим  кожен  вірш,
В  якому  б  не  була  душа  в  полоні...
Ціна  була  б  такому  -  мідний гріш.

Читай  мене...  Я  вся  -  як  на  долоні...
Поезія  не  терпить  таємниць.
Слова,  немов  зірки,  в  моє  безсоння,
Злітають  із  небесних  колісниць...

Читай  мене... Я  вся  -  як  на  долоні...
Цвіте  в  мені  весна  моя  завжди,
Спроможна  зруйнувати  всі  кордони -
До  тебе  б  тільки  йшли  її  сліди...

Читай  мене...  Я  вся  -  як  на  долоні...
Закохана  всім  серцем...  і  сумна.
Здається,  що  душа  моя  холоне,
Від  того,  що  не  гріє  чужина.

Читай  мене...  Я  вся  -  як  на  долоні...
В  душі  не  приховаєш  почуттів.
Сльоза  часом  занадто  вже  солона,
Якби  ж  ти  зрозуміти  це  зумів...

Читай  мене... Я  вся  -  як  на  долоні...
... Але,  благаю,  душу  відпусти,
Якщо  не  я  в  думках  твого  безсоння,
І  серцем...  не  мене  голубиш  ти.

12.07.2017