Туган телебез-милли жан халкыбызга...

Римма -Карамниса Арсланова
Туган телем истэн чыкмый - эни диеп,
Туган телне искэ алам - эти диеп,
Туган телемне саклаган Газиз Аллам,
Туган телемэ юл ачкан гыйлем, иман.

Эй, татарлар, истэ тотыйк миллэт юлын,
Динебезнен Болгар, Мэнгел чыганагын,
Илэhыбызга туган телдэ инаныйк,
Намазларда Аллаh кушканын* кулланыйк.

Туган телебез-милли жан халкыбызга,
Эгэр жан бар икэн, хужасы бар анын хакта,
Торле халыклар торкем-торкем яралган,
Болгар-татарлар да бар алар арасында.

Илэhыма туган телемдэ инанам,
Намазымда Аллаh кушканын кулланам,
Эниемэ, Этиемэ, туганнарга дога кылам,
Доньялыкта ачык мина дурт як Кыйблам.

АльхамдулиЛляh!

*Аллаh кушканын - гэрэп теле (арабский язык)