Гора смислу

Игорь Степанович Шевчук
Допоки цямкають лялі
ці дяді тьоті і лялі
допоки справді не звикли
що ти є язик язиків
не ллють не п’ють
з Неба сидру —
знайди язик Узун-Сирту


Куди ходив Найпрекрасніший?
Куди ці жили
й коли вони?
Не може бути долинам
Без Нього і гір
й гори Оливної —
не може буть ясно
Язик світу Неба, захмарний
Язик спільний — мова любові
Нема в світі спільної мови


А ждуть з небес дару-сидору
Язик, висунутий з світу захмар’я
На ньому сидять татари
Знайди язик Узун-Сирту
Лиш ясно, що то язик чистих
Лиш ясно, що то язик Неба
Що п’ють любов урочисту
Не ганять, не злять ганебних

16.9.2011