На украинском 1987 -93 гг

Елена Иржанская
           (Із збірки планета ВЕмпір)
                (псевдонім  Олена Сміла)


Все у темпі,
       в шаленому темпі!..
Ніби хтось підкручує час...

Ніби десь
       на планеті ВЕмпір
Хтось жорстоко
       глузує з нас...

----------------------------

   ***
Убережи, Господь, від слави!
Віддай ту чашу ворогУ.
Торкни пречистими вустами --
І все приречене повстане,
І зІтре з серця сліпоту.

І небо зійдеться з землею,
І убіЄ, і воскресить,
І пропече наскрізь зорею,
І попіл світом відлетить!..

Убережи, Господь, від зради,
Від заздрості і злих очей,
Від рабозгодницької правди,
Від одурманених ідей!

І стане світ блаженним дивом:
Вода -- водою, хлібом -- хліб!..
Під очищаючим поривом
Зірветься маска з морди звіра,
Зітліє, як торішній сніг...

І я стою на дні пустелі...
Нема не  "після" і не  "до".,
Нема не  крони, не  коріння,
Крізь день
        великого спасіння
Тече космічне    джерело...


---------------------------
    ***
Чоловіче-мій-батечку,
Розкажу тобі казочку...
Про горбатого коника,
Про вухатого слоника.
Пригорну до серденька...
І ти ж був
      маленьким.

---------------------------
    ***

Відпочину від втоми --
      голову на твоє плече.
Відпочину від суму --
      в очі твої зазирну.
Відпочину від себе --
      виперу тобі сорочку.

---------------------------
     ***

Є  сила слова,
Є  просто сила,
Є  й насилля.

У  першого --
Довге життя.

У другого --
Довгі руки.

У третього --
Довга смерть...


---------------------------
    Критикам

У вас бджоли
        пішки ходять,    
                а я  боса...