не шукайте

Марта Ниочем
бути частиною відомої казки, змінюючи сюжети і імена,
«називай мене, як тільки схочеш, якщо від цього розколиться ця стіна»,
створювати легенди, не боятися поворухнутися зайвий раз,
віднайти щось одне в одному, підчепити один на двох явний сказ,
незаразний для когось, такий, який пашітиме тільки поміж нами,
сваритися з розпеченим сонцем, миритися, обмінюватись думками
про божевільне, мінливе, постійне, те, що, здається, повсюди,
крокувати по тих місцях, які ще не відкрили і не видумали люди,

білі вірші набувають рими і сенсу, якщо читати їх саме тОму,
не розмінювати здуріле щастя на час, біль і втому,
здичавілим Робінзоном усе це, як хижий звір, захищати,
і змітати сліди, щоб ніхто не знайшов нас тут. і навіть не смів шукати.