Калинове намисто

Ирина Галавина
Розгубила осiнь грона калиновi
На пожовкле листья, на травi сухiй,
Наче ролетiлись кульки пурпуровi
Вiд того намиста, що було на нiй,

Те, що розiрвала осiнь не навмисно,
Нiбито у танцю рухалась вона,
I сiяє сонце жовте, променисте,
I кує зозуля у лiсах гучна,

I луна пiд небом чарiвне вiдлуння
Вiд зозулi спiву аж iзпiд хмарин,
I дарує щиро та руда красуня
В золотi чарiвнi намистА калин.