спроба рэпа

Дмитрий Дьяконов 81
Тым, это кажа, што мы побач
Шот мы толькi у след бяжым.
Не жадай таму дабранач,
Ня мей нават зносiн з iм!

Мы жывем у сваей краiне,
Шмат вякоу яна iснуе!
Часцяком змагалiсь з тымi,
Хто навокал усiх рабуе!

Пераконвалi зауседы:
-Вы малодшыя браты,
Не патрэбна Вам свабода,
Хопiць хлеба ды вады!

Ваша мова – пiск свiнячы,
Вашы вершы- пьяны брэд.
Месца Вам у хляву цялячым
Не патрэбен сонца свет!

Але час прыйшоу узняцца,
Ды пачаць сябе рабiць!
Супынiць усяго баяцца,
Спрабаваць свабодна жыць!

Быць сабой, быць беларусам,
Чалавекам, сябруком.
Адштырхнуць усе прымусы,
Стаць Радзiмы спеваком!

Ды сабою ганарыца,
Ды навокал усix кахаць!
Да чаго цябе iмкнуца
Трэба зараз пачынаць!

Маем мову, маем словы,
Ды заужды на усе гатовы!
Нельга болей супыняца,
Час прыйшоу – iсцi змагацца