Есенна песен

Величка Петрова
ЕСЕННА ПЕСЕН

„Есенни щурци“,
сребро в косите,
ароматни кипнали вина,
слънчогледови, изгрели пити
из Тракийската ни низина.

Пълни стомни,
натежали изби,
кехлибарен плод узрял в мечти,
сочно, благодатна мъдрост сипе
в ятото на отлетели дни…

„Есенни щурци,
сребро в косите,
празни домове и самота.
Семената,
отлетели птици,
накъде се носят по света?
              26.09.2017г.