Я з гордiстю скажу

Руслан Церковный
Я з гордістю скажу:
«Я - українець!»
Хоч і начхав на нас
Вельможний пан.
Та завжди владою
По нам ходив злочинець,
Ховаючи накрадене
Синам.

Я з гордістю скажу,
Що українська мова  -
Найкраща в світі!
Мова солов’їв!
Пливе в піснях
Задумлива діброва,
Та сон красивих
І замріяних гаїв.

Я з гордістю скажу,
Що мій народ могутній.
Його незламність –
В подихах віків.
Адже, в країнах,
Де нема стійкого слова,
Не буде жити
Й мова солов’їв.

_____________________
© R. Tserkovnyy, 2017