Вже вересень ледь стримуе ходу

Наталья Колопенюк
Вже вересень ледь стримує ходу,
шафраном  прикрашає  рідне місто,
дрібними краплями бадьорого дощу
з дерев зриває, геть, барвисте листя.

І, незабаром, жовтень свій похід
почне під  співи  й завивання вітру,
не дочекавшись вересневий звіт,
навіє  в душу сум, тією ж миттю.
 
А під вікном пухнастий горобець
стрибає хутко, начебто радіє,
не переймається, що теплим дням кінець,
та мабуть вже про спеку літню мріє...