осiнь в мiнорi...

Людмила Аристархова
Довiра щемлива, позбавила розуму,
мов хмара мiнлива – не досить їй простору
віддати всi чари тобi до зорi…
Лякають примари в осiннiй порi.
Ще трохи i паморозь ляже на трави,
то може здалось,  –
вiдчуття на октаву ще вище довiри
і подиху вiтру?..
Спiшать флібустьєри змінити палітру.
Зірок прохолода зваблива без міри,
а смуток в догоду нам впише в клавіри
свої недомовки, імли відгомони,
що ниткою шовку вплелись в анемону.

Чому ж ти мовчиш?..
Знаю я  /бесперечно/  ховає спориш
думки, схилений гречно поклони б'є тиші,
де осінь в мінорі…
Що нині святіше в твоїй непокорі?..

*****
Как будто, разума лишила суть доверия
и слышен крик из ниоткуда, в час откровения,
и недостаточно простора для волшебства…
Рассвет  /бесспорно/  – небес душа…
Пугает видимость в осенней мгле,
где ляжет изморозь куржой в траве.
Не показалось ли, что выше вновь
наш визави нашёл покой
средь волн доверия, в челнах ветров.
А звёзд мистерия   /честнее слов/
в клавирах выпишет обиняки,
где, чем-то, ближе нам сквозняки…
Мглы отголоски за небосклоном
и шёлк паучий, вплёл в анемону
мой мотылёк…
А ты молчишь?..
О чём, я знаю…сокрыл спорыш
ту мысль у края
и бьёт поклоны теперь в тиши.
Пора – минора, ты – согреши…

29.09.2017